Asperges bereiden in de slowcooker, een makkelijke en smaakvolle manier om asperges klaar te maken. Ben je gek op asperges en heb je een slowcooker? Bereid ze dan eens low en slow in plaats van ‘snel’ in een pan met water. Het resultaat; heerlijke zachte asperges, voedingsstoffen blijven behouden en je hebt er geen omkijken naar.
In principe hebben asperges geen lange kooktijd nodig in een pan. Dus waarom zou je de slowcooker gebruiken om asperges in te bereiden? Alle gerechten die je in een slowcooker kunt bereiden, kun je ook klaarmaken in een (stoof)pan. Het grootste voordeel is dat je bij slowcooking geen omkijken naar je gerecht hebt. Je hoeft er dus niet bij in de buurt te blijven. Ook kunnen smaken beter ontwikkelen en intrekken door de langere bereidingstijd. Voedingsstoffen blijven behouden daar de temperatuur in de slowcooker niet boven het kookpunt (100 graden) komt.
Asperges bereiden in de slowcooker
De kooktijd voor witte asperges met een gemiddelde dikte in een pan duurt ongeveer 8 tot 12 minuten en daarna garen ze nog 5 tot 10 minuten na in het hete kookwater. In de slowcooker kun je asperges bereiden in 2 tot 3 uur op stand low of 1 tot 1,5 uur op stand high. De bereidingstijd is wel een beetje afhankelijk van de dikte van de asperges.
En het is heel eenvoudig, het enige dat je hoeft te doen is de asperges schillen, ze in de slowcooker te leggen met een klein beetje vocht en een klontje (plantaardige) boter. De slowcooker doet de rest. Je kunt ervoor kiezen om de schillen mee te garen. Hier komt veel vocht uit en dit kun je gebruiken voor een soep of een bouillon. Genoeg reden om dus voortaan asperges in de slowcooker te bereiden.
Ook kun je je eigen creativiteit loslaten op dit gerecht. Voeg in plaats van water, witte wijn toe of een scheutje groentebouillon of een theelepel groentebouillonpoeder. Breng de asperges op smaak zoals jij ze lekker vindt.
Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.
