Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker

Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker

Recepten, Recepten voor beginners met de slowcooker

Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker is echt comfortfood. Een verwarmend gerecht met nostalgische smaken zoals kruidnagel, laurier en tijm. Voor een zoet accent mag appelstroop natuurlijk niet ontbreken. Serveer deze stoofpot met romige aardappelpuree of knapperig brood om mee in de jus te dippen.

Dit soort stoofpotjes zijn ideaal om te bereiden in de slowcooker. Het vlees kan uren garen, de smaken kunnen er goed intrekken en je hebt er bijna geen omkijken naar.

Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker

Zoals bij de meeste rundvlees stoofpotjes is de basis vaak, ui, wortel en knoflook. De mosterd zorgt voor een beetje pit en de appelstroop geeft het een rijke zoete smaak. Door dit ‘zuurtje’ in het recept wordt het vlees zacht en mals. Wil je liever geen donker bier gebruiken in deze stoofpot, gebruik dan appelsap als alternatief.

Kruideninfuser

Kruiden infuser ”Gusto” – Gefu

Voeg eenvoudig kruiden toe aan je gerechten met de Gefu Gusto kruideninfuser. Verstelbaar, vaatwasserbestendig en met een handig siliconen koord om te hangen. Perfect voor het trekken van kruiden in soepen en stoofschotels!

Serveertips

Winter: Serveer met romige aardappelpuree en rode kool.
Herfst: Lekker in combinatie met gebakken aardappels en spruitjes.
Lente: Combineer met een frisse salade en vers knapperig (stok)brood.
Zomer: Maak het niet in de slowcooker, maar in een Dutch oven op de barbecue.

Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.

Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker Pinterest
Dit artikel bewaren? Pin deze afbeelding op jouw Pinterest borden.
Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker

Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker

Recept van Allesvoordeslowcooker
5.0 van 1 stem
Categorie: HoofdgerechtKeuken: HollandsNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd (op stand low)

7

uren 
Totale tijd

7

uren 

15

minuten

Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker: boterzacht rundvlees, kruidige bouillon en een vleugje zoetigheid van appelstroop voor die authentieke smaak.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen, in blokjes gesneden

  • 2 uien, in halve ringen gesneden

  • 2 knoflook, fijngehakt

  • 5 wortels, in plakjes gesneden

  • 1 prei, in ringen gesneden

  • 2 laurierblaadjes

  • 4 kruidnagels

  • 2 theelepels mosterd

  • 2 eetlepels appelstroop (of 1 eetlepel bruine suiker)

  • 250 milliliter runderbouillon

  • 250 milliliter donker bier (bijv. bokbier) of extra bouillon

  • 2 eetlepels azijn

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 1 eetlepel bloem (optioneel voor extra binding)

  • 2 eetlepels boter

  • 1 theelepel zout

  • halve theelepel zwarte peper

  • 3-4 aardappelen (optioneel)

Instructies

  • Bestrooi 1 kilo runderlappen met 1 theelepel zout en een halve theelepel zwarte peper. Verhit 2 eetlepels boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees in porties rondom bruin. Leg vervolgens het vlees in de slowcooker.
  • Fruit in dezelfde koekenpan 2 in halve ringen gesneden uien en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan 5 in plakjes gesneden wortels en 1 in ringen gesneden prei toe en bak ze kort mee. Doe dit nu bij de het vlees in de slowcooker.
  • Voeg 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels appelstroop (of 1 eetlepel bruine suiker), 2 eetlepels azijn en 1 theelepel gedroogde tijm toe.
  • Hierna voeg je de 2 laurierblaadjes en 4 kruidnagels toe. Je kunt ze los in de slowcooker doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een thee-ei of kruidendiffuser te gebruiken, zodat je later deze kruiden makkelijk uit het stoofpotje halen, voordat je het serveert.
  • Giet er 250 milliliter runderbouillon en 250 milliliter donker bier (of extra bouillon of appelsap) bij en roer het even door.
  • Zet de slowcooker op stand low voor 6-8 uur of op stand high voor 4-5 uur. Hoe langer je het vlees laat sudderen, hoe malser het wordt.
  • Wil je er een compleet gerecht van maken en heb je geen zin om aardappelpuree te maken of brood bij dit recept te eten? Voeg dan 2 uur voor het einde van de kooktijd 3-4 middelgrote aardappelen in blokjes gesneden toe aan de slowcooker.
  • Wil je de saus iets dikker? Voeg dan 1 uur voor het einde van de kooktijd 1 eetlepel bloem toe. Doe dit door met een maatbekertje of een kopje een beetje vocht uit de slowcooker te scheppen en meng hier de bloem doorheen totdat alle klontjes verdwenen zijn. Doe het daarna terug in de slowcooker en roer het voorzichtig een beetje door.
  • Verwijder aan het einde van de kooktijd de laurierblaadjes en de kruidnagels. Serveer het stoofpotje met aardappelpuree, gekookte aardappelen of vers knapperig brood.

Aantekeningen

CrockPot Slow Cooker 4,7L programmeerbaar

CrockPot Slow Cooker 4,7L programmeerbaar

Stijlvolle slowcooker met timer.

Affiliate marketing
Als affiliate kunnen we een kleine commissie verdienen wanneer je via onze links een aankoop doet bij Bol.com of andere partners. Dit kost jou niets extra’s, maar helpt ons om deze website te onderhouden. Bedankt voor je steun!

Kunstmatige intelligentie / AI
De afbeeldingen op deze website zijn mogelijk gegenereerd met kunstmatige intelligentie. Hoewel wij ons best doen om nauwkeurige en relevante beelden te bieden, kunnen de AI-gegenereerde afbeeldingen fouten bevatten of onnauwkeurigheden vertonen, waarvoor wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden.