Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker is echt comfortfood. Een verwarmend gerecht met nostalgische smaken zoals kruidnagel, laurier en tijm. Voor een zoet accent mag appelstroop natuurlijk niet ontbreken. Serveer deze stoofpot met romige aardappelpuree of knapperig brood om mee in de jus te dippen.
Dit soort stoofpotjes zijn ideaal om te bereiden in de slowcooker. Het vlees kan uren garen, de smaken kunnen er goed intrekken en je hebt er bijna geen omkijken naar.
Een simpel en heerlijk Hollands stoofpotje uit de slowcooker
Zoals bij de meeste rundvlees stoofpotjes is de basis vaak, ui, wortel en knoflook. De mosterd zorgt voor een beetje pit en de appelstroop geeft het een rijke zoete smaak. Door dit ‘zuurtje’ in het recept wordt het vlees zacht en mals. Wil je liever geen donker bier gebruiken in deze stoofpot, gebruik dan appelsap als alternatief.
Kruiden infuser ”Gusto” – Gefu
Voeg eenvoudig kruiden toe aan je gerechten met de Gefu Gusto kruideninfuser. Verstelbaar, vaatwasserbestendig en met een handig siliconen koord om te hangen. Perfect voor het trekken van kruiden in soepen en stoofschotels!
Serveertips
Winter: Serveer met romige aardappelpuree en rode kool.
Herfst: Lekker in combinatie met gebakken aardappels en spruitjes.
Lente: Combineer met een frisse salade en vers knapperig (stok)brood.
Zomer: Maak het niet in de slowcooker, maar in een Dutch oven op de barbecue.
Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.
