Het makkelijkste recept voor draadjesvlees uit de slowcooker. Dit is misschien wel het lekkerste en meest simpele recept voor rundvlees. Draadjesvlees zoals oma hem maakte. Simpel, lekker en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Heerlijk met aardappelpuree en groenten zoals rode kool of sperzieboontjes.
Als er één recept is van vroeger dat je perfect kunt bereiden in de slowcooker dan is het wel draadjesvlees. Rundvlees ingesmeerd met mosterd, samen met gebakken uien en knoflook dat uren had gesudderd in de stoofpan brengt bij veel mensen herinneringen naar boven. Het was een gerecht dat je meestal maakte op zondag en waar je eigenlijk een beetje bij in de buurt moest blijven. Maar nu is er de slowcooker! Ideaal om draadjesvlees in te bereiden, en het leuke is, je hebt er totaal geen omkijken naar.
Het makkelijkste recept voor draadjesvlees uit de slowcooker
Voor dit recept kun je sukadelappen, riblappen of runderlappen gebruiken. Voor extra lekker draadjesvlees is het belangrijk om vooraf een aantal ingrediënten aan te bakken. Aanbakken geeft niet alleen kleur, maar ook veel smaak. Om het vlees veel smaak te geven bak je de ui, knoflook en het vlees vooraf aan in boter. Daarna mag het samen met mosterd en bouillon low en slow garen in de slowcooker. Je hebt niet veel vocht nodig voor het bereiden van draadjesvlees want er komt ook nog vocht uit het vlees zelf. 200 tot 250 milliliter is voldoende, het vlees hoeft niet perse volledig onder te staan.
Als de kooktijd verstreken is, kun je het vlees met twee vorken uit elkaar trekken. Je krijgt dan een soort ‘pulled beef’. Je kunt wel stellen dat draadjesvlees eigenlijk de voorloper is van pulled beef zoals we dat vandaag kennen.
Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.
