Slowcooker Bolognesesaus, een makkelijk gerecht waarvoor geldt: hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Als je op zoek bent naar een slowcookerrecept dat zowel lekker als eenvoudig te bereiden is, dan heb je hem gevonden! Een smaakvolle tomatensaus met gehakt, groenten en verse kruiden. Serveer deze saus over pasta zoals spaghetti of tagliatelle of gebruik het als basis voor een heerlijke lasagne.
Het handige van Bolognesesaus bereiden in de slowcooker is dat je makkelijk een grotere hoeveelheid kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld de helft invriezen voor een andere keer. De pan staat immers toch al aan en zo hoef je maar één keer al het snijwerk te doen.
Slowcooker bolognesesaus
Eigenlijk bereid je de saus niet rechtstreeks in de slowcooker maar je laat hem daar uren in pruttelen. De basis maak je in een (koeken)pan door het het gehakt en de smaakmakers goed aan te bakken want op die manier begin je met het opbouwen van de smaak. Aanbakken zorgt voor een kleurtje op je vlees en groente en kleur is smaak. Door ook de ui en knoflook aan te bakken verdwijnt de rauwe smaak en wordt de smaak heerlijk zoet in plaats van scherp en pittig. Over aanbakken zijn de meningen verdeeld. Het is een persoonlijke keuze. Maar om de optimale smaak te halen uit alle ingrediënten heeft aanbakken wel de voorkeur. In dit artikel kun je alles teruglezen over wel of niet aanbakken van vlees en groente.
Als je alles hebt aangebakken en de saus hebt gemaakt dan mag de slowcooker zijn werk gaan doen. Want hier vindt de magie plaats. Door de saus nu minimaal 8 uur lekker low en slow te laten staan kunnen de smaken goed ontwikkelen. Een ideaal recept waarbij je de slowcooker vrijwel bijna de hele dag aan kunt laten staan. Het kan voorkomen dat de saus na de kooktijd iets vochtiger is dan als je het in een gewone stoofpan zou bereiden. Dit komt omdat de stoom in de slowcooker niet weg kan, anders dan bij bereiding op het vuur. Dit kun je oplossen door het laatste uurtje van de kooktijd de deksel van de slowcooker te halen zodat het meeste vocht kan verdampen.
Greenpan slowcooker 6 liter inox
Laat je gerecht urenlang rustig sudderen met de Greenpan slowcooker en geniet van extra vrije tijd terwijl de keramische antikleeflaag schoonmaken een fluitje van een cent maakt!
Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.
