Slowcooker bolognesesaus gemakkelijk recept voor heerlijke pasta

Slowcooker bolognesesaus

Recepten, Recepten voor beginners met de slowcooker

Slowcooker Bolognesesaus, een makkelijk gerecht waarvoor geldt: hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Als je op zoek bent naar een slowcookerrecept dat zowel lekker als eenvoudig te bereiden is, dan heb je hem gevonden! Een smaakvolle tomatensaus met gehakt, groenten en verse kruiden. Serveer deze saus over pasta zoals spaghetti of tagliatelle of gebruik het als basis voor een heerlijke lasagne.

Het handige van Bolognesesaus bereiden in de slowcooker is dat je makkelijk een grotere hoeveelheid kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld de helft invriezen voor een andere keer. De pan staat immers toch al aan en zo hoef je maar één keer al het snijwerk te doen.

Slowcooker bolognesesaus

Eigenlijk bereid je de saus niet rechtstreeks in de slowcooker maar je laat hem daar uren in pruttelen. De basis maak je in een (koeken)pan door het het gehakt en de smaakmakers goed aan te bakken want op die manier begin je met het opbouwen van de smaak. Aanbakken zorgt voor een kleurtje op je vlees en groente en kleur is smaak. Door ook de ui en knoflook aan te bakken verdwijnt de rauwe smaak en wordt de smaak heerlijk zoet in plaats van scherp en pittig. Over aanbakken zijn de meningen verdeeld. Het is een persoonlijke keuze. Maar om de optimale smaak te halen uit alle ingrediënten heeft aanbakken wel de voorkeur. In dit artikel kun je alles teruglezen over wel of niet aanbakken van vlees en groente.

Als je alles hebt aangebakken en de saus hebt gemaakt dan mag de slowcooker zijn werk gaan doen. Want hier vindt de magie plaats. Door de saus nu minimaal 8 uur lekker low en slow te laten staan kunnen de smaken goed ontwikkelen. Een ideaal recept waarbij je de slowcooker vrijwel bijna de hele dag aan kunt laten staan. Het kan voorkomen dat de saus na de kooktijd iets vochtiger is dan als je het in een gewone stoofpan zou bereiden. Dit komt omdat de stoom in de slowcooker niet weg kan, anders dan bij bereiding op het vuur. Dit kun je oplossen door het laatste uurtje van de kooktijd de deksel van de slowcooker te halen zodat het meeste vocht kan verdampen.

Greenpan slowcooker 6L inox

Greenpan slowcooker 6 liter inox

Laat je gerecht urenlang rustig sudderen met de Greenpan slowcooker en geniet van extra vrije tijd terwijl de keramische antikleeflaag schoonmaken een fluitje van een cent maakt!

Luxe uitstraling!
Zorgt voor smaakvolle gerechten
Keramische Thermolon Volt antikleeflaag
Cool touch handgreep
4 automatische programma’s
Slowcooker bolognesesaus

Slowcooker bolognesesaus

Recept van Allesvoordeslowcooker
5.0 van 3 stemmen
Categorie: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansNiveau: Makkelijk
Porties

6

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd (op stand low)

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

20

minuten

Deze slowcooker Bolognesesaus is eenvoudig te maken en ideaal om lang te laten stoven. Een saus van rundergehakt, groenten, tomaten en gedroogde kruiden gaan samen in de slowcooker voor 7 tot 8 uur. Het resultaat is een heerlijke smaakvolle gehaktsaus die je serveert over pasta of als basis voor lasagne kunt gebruiken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt

  • 1 ui, gesnipperd

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 wortels, in blokjes gesneden

  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden

  • 2 blikken tomatenblokjes (2 blikken a 400 milliliter)

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

  • halve theelepel gemalen venkel

  • 1 theelepel suiker

  • 2 laurierbladen

  • 150 milliliter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of 1 bouillonblokje verkruimeld)

  • 100 milliliter melk

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Rul hierin 500 gram rundergehakt bruin. Schep het gerulde gehakt over in de slowcooker (deze staat nog uit).
  • Snipper 1 ui, hak 4 tenen knoflook fijn en snijd 2 wortels en 2 stengels bleekselderij in plakjes. Verwarm 1 eetlepel olie in dezelfde pan waar je het gehakt in hebt gebakken en fruit dit samen met een snuf zout aan voor minimaal 5 tot 7 minuten op een middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.
  • Voeg vervolgens 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg nu 2 blikjes tomatenblokjes, 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden, 2 laurierbladen, een halve theelepel gemalen venkel, 150 milliliter water en 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of een verkruimeld bouillonblokje) toe. Schenk er 100 milliliter melk bij en roer alles goed door elkaar. Laat het even goed warm worden tot het gaat bubbelen.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 theelepel suiker en schenk het op het gehakt in de slowcooker. Meng dit door elkaar en sluit de deksel.
  • Zet de slowcooker op stand low voor 7 tot 8 uur, of op stand high voor 4 tot 5 uur.
  • Als de saus ’te nat’ is haal je de deksel van de slowcooker en laat je deze een uur zonder deksel staan (terwijl de slowcooker aanstaat) zodat het meeste vocht kan verdampen. Serveer de Bolognesesaus over pasta of gebruik het als basis voor lasagne.

Aantekeningen

  • Restjes kun je prima invriezen in een bak of een ziplockzak. In de diepvries blijft het ongeveer 3 tot 6 maanden goed.

Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.

Slowcooker bolognesesaus gemakkelijk recept voor heerlijke pasta Pinterest
Dit artikel bewaren? Pin deze afbeelding op jouw Pinterest borden.
Affiliate marketing
Als affiliate kunnen we een kleine commissie verdienen wanneer je via onze links een aankoop doet bij Bol.com of andere partners. Dit kost jou niets extra’s, maar helpt ons om deze website te onderhouden. Bedankt voor je steun!

Kunstmatige intelligentie / AI
De afbeeldingen op deze website zijn mogelijk gegenereerd met kunstmatige intelligentie. Hoewel wij ons best doen om nauwkeurige en relevante beelden te bieden, kunnen de AI-gegenereerde afbeeldingen fouten bevatten of onnauwkeurigheden vertonen, waarvoor wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden.