Spareribs bereiden in de slowcooker

Spareribs bereiden in de slowcooker

Algemene informatie over de slowcooker, Recepten

Spareribs bereiden in de slowcooker, een makkelijke manier om spareribs zacht en mals te krijgen. Voorgegaarde of ‘rauwe’ spareribs, je kunt beiden prima bereiden in de slowcooker. Voor een krokant korstje kun je ze na het slowcooken nog even onder de grill leggen in de oven. Een ideale manier om spareribs te bereiden.

Naast stoofgerechten, soepen en curry’s kun je ook heel goed grotere stukken vlees bereiden in de slowcooker. Bij spareribs denk je misschien direct aan de barbecue of oven. Maar wist je dat je spareribs perfect kunt garen in de slowcooker? Het vlees wordt zacht en mals en valt van het botje af.

DistinQ Digitale Slowcooker 6 liter met Timer

DistinQ Digitale Slowcooker 6 liter

Met timer!

Spareribs bereiden in de slowcooker

Er zijn twee soorten spareribs, de gekruide voorgegaarde variant en de ‘naturel’ spareribs die je zelf kunt kruiden naar smaak. De voorgegaarde variant snijd je in kleinere stukken en kun je direct in de slowcooker bereiden. Het enige dat je nodig hebt is 4 eetlepels water zodat er stoom in de pan kan ontstaan en de bodem niet uitdroogt. 2 tot 3 uur op stand low of 1 tot 1,5 uur op stand high is voor voorgegaarde spareribs al voldoende. Eventueel kun je ze daarna nog even in de oven onder de grill leggen voor een krokant korstje.

Rauwe spareribs ga je voor bereiding eerst ‘ontvliezen’. Het is belangrijk om het vlies te verwijderen, omdat je spareribs anders taai worden. Zet een (niet scherp) mes tussen het vlies en de rib, til het omhoog en trek het er in een beweging af.

Je kunt spareribs marineren in bijvoorbeeld een Aziatische marinade of inwrijven met een dryrub. Een dryrub is een mengsel van droge kruiden en specerijen. Je wrijft of ‘rubt’ de spareribs hiermee in om ze smaak te geven. Bij een marinade laat je de ribs een aantal uur of zelfs een nachtje rusten in de koelkast, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Hoe bereid je spareribs in de slowcooker?

Snijd de spareribs in kleinere stukken. In plaats van ze in de slowcooker te leggen, zet je ze rechtop op hun zijkant. Zo kun je ze naast elkaar schikken en garen ze gelijkmatig. Je hoeft niet veel vocht toe te voegen, een paar eetlepels op de bodem is al voldoende om stoom te creëren in de pan. Als je toch graag vocht wil toevoegen, kun je 100 tot 150 milliliter water of bouillon toevoegen. De spareribs hoeven niet onder te staan. Door de stoom in de pan garen ze gelijkmatig.

  • Voorgegaarde spareribs bereiden in de slowcooker: 2 tot 3 uur op stand low of 1 tot 1,5 uur op high.
  • Rauwe spareribs bereiden in de slowcooker: 6 tot 8 uur op stand low of 3 tot 4 uur op high.

Na de bereiding in de slowcooker is het vlees mals en zacht geworden. Het valt als het goed is bijna van het botje af. Je kunt er nu voor kiezen om ze te bestrijken met een ‘glaze’. Dit kan zijn barbecuesaus of een saus van ketjap manis of zoete chilisaus. Daarna bak je de spareribs nog even af in de oven onder de grill voor 5 tot 10 minuten. De spareribs kun je natuurlijk ook nog even op de barbecue leggen in plaats van in de oven. Zo krijg je die heerlijke barbecue rooksmaak.

Serveer spareribs met coleslaw, gebakken aardappeltjes of friet. Of op een broodje met barbecuesaus, sla en pickles. De slowcooker is dé ideale pan om spareribs, zowel voorgegaard als rauw in te bereiden.

Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.

Spareribs bereiden in de slowcooker Pinterest
Dit artikel bewaren? Pin deze afbeelding op jouw Pinterest borden.
Affiliate marketing
Als affiliate kunnen we een kleine commissie verdienen wanneer je via onze links een aankoop doet bij Bol.com of andere partners. Dit kost jou niets extra’s, maar helpt ons om deze website te onderhouden. Bedankt voor je steun!

Kunstmatige intelligentie / AI
De afbeeldingen op deze website zijn mogelijk gegenereerd met kunstmatige intelligentie. Hoewel wij ons best doen om nauwkeurige en relevante beelden te bieden, kunnen de AI-gegenereerde afbeeldingen fouten bevatten of onnauwkeurigheden vertonen, waarvoor wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden.