Slowcooker hachee

Slowcooker hachee

Recepten, Recepten voor beginners met de slowcooker

Slowcooker hachee, een gerecht dat je zeker een keer moet proberen als je in het bezit bent van een slowcooker. Een verwarmende maaltijd die niet veel moeite kost, met klassieke smaken uit de Hollandse keuken. Een handig gerecht dat je uren kunt laten pruttelen en geen omkijken naar hebt. Het ultieme herfst- en wintergerecht dat geserveerd wordt met aardappelpuree en rode kool, maar ook lekker is bij een frietje of gebakken aardappels en zelfs bij een stamppot.

Als je aan herfstige of winterse stoofschotels denkt dan is hachee misschien een gerecht dat als eerste in je opkomt. Rundvlees dat uren gestoofd heeft, geserveerd met luchtige aardappelpuree en zoet rode kool met appeltjes. Een gerecht dat niet weg te denken is uit de échte Hollandse keuken. Voor dit gerecht kun je zowel sukadelappen als runderlappen gebruiken. Door het vlees eerst te ‘bebloemen’ en vervolgens aan te bakken tot het bruin ziet, krijg je een lekkere smaak en de bloem zorgt tevens voor een beetje binding van de slowcooker hachee. Het vlees heeft minimaal 8 uur nodig op stand low om lekker mals en zacht te worden. In dit artikel kun je meer tips vinden over hoe je vlees lekker mals krijgt.

Wel of niet aanbakken van vlees blijft een discussie, maar bij dit soort recepten met rundvlees is het zeker aan te raden om het wel te doen. In dit artikel kun je alles lezen over wat de voor en nadelen zijn van het wel of niet aanbakken van vlees.

Slowcooker hachee

Hachee is een makkelijk en geliefd stoofgerecht. Eenvoudig te bereiden, een klein beetje voorbereiding en de slowcooker doet de rest. Simpele ingrediënten en extra smaakvol door de plakjes ontbijtkoek die eraan worden toegevoegd. Dit zorgt niet alleen voor binding, maar het geeft de hachee ook een kruidige smaak die je doet denken aan Sinterklaas en winterse avonden. Een heerlijk, verwarmend en klassiek stoofgerecht dat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Dit is een handig beginnersrecept met rundvlees voor de slowcooker. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en de bereiding is niet ingewikkeld.

In dit recept worden kruidnagels en laurier gebruikt. Je kunt de kruidnagels in de laurierbladen drukken zodat je deze niet kwijtraakt. Een andere optie is om een kruideninfuser of een kruidenbol te gebruiken. Hierin doe je de losse specerijen die je nodig hebt en vervolgens leg je de infuser in de slowcooker zodat de smaken afgegeven kunnen worden. Als de bereidingstijd verstreken is, vis je de infuser er heel gemakkelijk weer uit.

Kruideninfuser

Kruiden infuser ”Gusto” – Gefu

Voeg moeiteloos kruiden toe aan jouw slowcookergerechten met de Gusto kruiden infuser van Gefu.

Verstelbaar voor verschillende kruidenformaten
Vaatwasserbestendig
Siliconen koord om aan pan te hangen
Slowcooker hachee

Slowcooker hachee

Recept van Allesvoordeslowcooker
5.0 van 2 stemmen
Categorie: HoofdgerechtKeuken: HollandsNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

8

uren 

20

minuten
Totale tijd

8

uren 

35

minuten

Hachee, een klassiek rundvleesgerecht dat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Weinig ingrediënten, een simpele bereiding en heerlijk van smaak door de ontbijtkoek die eraan toegevoegd wordt. Een onmisbaar gerecht uit de Hollandse keuken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

Ingrediënten

  • 500-700 gram runderlappen of sucadelappen

  • 2 uien, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, gesnipperd

  • 2 eetlepels bloem

  • 300-400 milliliter water

  • 1 runderbouillonblokje

  • 2 eetlepels rode wijnazijn

  • 2 laurierbladen

  • 4 kruidnagels

  • 2 plakjes ontbijtkoek

  • halve theelepel paprikapoeder

  • 2 eetlepels boter

  • zout en peper

Instructies

  • Laat 500 tot 700 gram rundvlees op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees vervolgens in dobbelsteentjes. Doe de blokjes in een ziplockzakje en voeg 2 eetlepels bloem, een snufje zout en peper toe. Sluit het zakje en hussel dit goed door elkaar zodat het vlees bedekt is met een laagje bloem. Zet dit even apart.
  • Snipper 2 uien en hak 2 tenen knoflook fijn. Steek 4 kruidnagels in de 2 laurierbladen zodat je ze niet kwijtraakt.
  • Laat een eetlepel boter smelten in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg een halve theelepel paprikapoeder toe en bak dit even mee. Doe vervolgens het vlees over in de slowcooker (deze staat nog uit).
  • Smelt nog een eetlepel boter in dezelfde pan en fruit hierin de uien aan tot ze glazig zien. Voeg een snufje zout en de fijngehakte knoflook toe. Bak dit samen nog even aan. Doe dit bij het vlees in de slowcooker.
  • Schenk er 300 tot 400 milliliter water op en verkruimel er een runderbouillonblokje overheen. Voeg 2 eetlepels rode wijnazijn toe en leg de laurierbladen met de kruidnagels erbij. Verkruimel er 2 plakjes ontbijtkoek overheen.
  • Meng alles door elkaar en sluit de deksel. Stel de slowcooker in op low voor 8 uur of voor 4 tot 5 uur op high.
  • Serveer de hachee met aardappelpuree, frietjes of brood. Lekker met rode kool maar ook met een frisse salade.

Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.

Een makkelijk slowcookerrecept slowcooker hachee Pinterest
Dit artikel bewaren? Pin deze afbeelding op jouw Pinterest borden.
Affiliate marketing
Als affiliate kunnen we een kleine commissie verdienen wanneer je via onze links een aankoop doet bij Bol.com of andere partners. Dit kost jou niets extra’s, maar helpt ons om deze website te onderhouden. Bedankt voor je steun!

Kunstmatige intelligentie / AI
De afbeeldingen op deze website zijn mogelijk gegenereerd met kunstmatige intelligentie. Hoewel wij ons best doen om nauwkeurige en relevante beelden te bieden, kunnen de AI-gegenereerde afbeeldingen fouten bevatten of onnauwkeurigheden vertonen, waarvoor wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden.