Slowcooker hachee, een gerecht dat je zeker een keer moet proberen als je in het bezit bent van een slowcooker. Een verwarmende maaltijd die niet veel moeite kost, met klassieke smaken uit de Hollandse keuken. Een handig gerecht dat je uren kunt laten pruttelen en geen omkijken naar hebt. Het ultieme herfst- en wintergerecht dat geserveerd wordt met aardappelpuree en rode kool, maar ook lekker is bij een frietje of gebakken aardappels en zelfs bij een stamppot.
Als je aan herfstige of winterse stoofschotels denkt dan is hachee misschien een gerecht dat als eerste in je opkomt. Rundvlees dat uren gestoofd heeft, geserveerd met luchtige aardappelpuree en zoet rode kool met appeltjes. Een gerecht dat niet weg te denken is uit de échte Hollandse keuken. Voor dit gerecht kun je zowel sukadelappen als runderlappen gebruiken. Door het vlees eerst te ‘bebloemen’ en vervolgens aan te bakken tot het bruin ziet, krijg je een lekkere smaak en de bloem zorgt tevens voor een beetje binding van de slowcooker hachee. Het vlees heeft minimaal 8 uur nodig op stand low om lekker mals en zacht te worden. In dit artikel kun je meer tips vinden over hoe je vlees lekker mals krijgt.
Wel of niet aanbakken van vlees blijft een discussie, maar bij dit soort recepten met rundvlees is het zeker aan te raden om het wel te doen. In dit artikel kun je alles lezen over wat de voor en nadelen zijn van het wel of niet aanbakken van vlees.
Slowcooker hachee
Hachee is een makkelijk en geliefd stoofgerecht. Eenvoudig te bereiden, een klein beetje voorbereiding en de slowcooker doet de rest. Simpele ingrediënten en extra smaakvol door de plakjes ontbijtkoek die eraan worden toegevoegd. Dit zorgt niet alleen voor binding, maar het geeft de hachee ook een kruidige smaak die je doet denken aan Sinterklaas en winterse avonden. Een heerlijk, verwarmend en klassiek stoofgerecht dat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Dit is een handig beginnersrecept met rundvlees voor de slowcooker. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en de bereiding is niet ingewikkeld.
In dit recept worden kruidnagels en laurier gebruikt. Je kunt de kruidnagels in de laurierbladen drukken zodat je deze niet kwijtraakt. Een andere optie is om een kruideninfuser of een kruidenbol te gebruiken. Hierin doe je de losse specerijen die je nodig hebt en vervolgens leg je de infuser in de slowcooker zodat de smaken afgegeven kunnen worden. Als de bereidingstijd verstreken is, vis je de infuser er heel gemakkelijk weer uit.
Kruiden infuser ”Gusto” – Gefu
Voeg moeiteloos kruiden toe aan jouw slowcookergerechten met de Gusto kruiden infuser van Gefu.
Dit artikel bewaren? Pin de afbeelding hieronder op jouw Pinterest borden.
